UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 59-й ОМБр розповіли про тактику наступу російської армії у районі Покровська

Окупанти намагаються захопити більше територій до погіршення погоди. 

Покровський напрямок фронту залишається одним із найгарячіших. Лише за останню добу російські окупаційні війська здійснили понад 25 штурмів позицій українських військових, розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький у коментарі "Еспресо".

 "Ворог намагається просунутися до осінніх дощів та захопити більше територій. Наше завдання — стримувати його, виснажувати, і ми це робимо", - наголосив він.

Читайте також: Голова ОВА розповів, скільки людей досі залишаються у Костянтинівці та Покровську

Цехоцький вказав, що війська РФ кидають всі наявні резерви, щоб здобути успіхи до погіршення погодних умов. 

"Ворог не зміг узяти Покровськ у лоб й отримав гідну відсіч. Проте обрав тактику обійти місто з півдня та півночі. Треба бути дуже пильними, адже росіяни постійно проводять розвідку боєм", - додав військовий. 

Заступник начальника Центру розвідки Міноборони Естонії підполковник Янек Кессельманн повідомив, що не виключено, що до кінця року ЗСУ будуть змушені залишити місто Покровськ і зайняти оборонні позиції далі від теперішньої лінії фронту. Про те, що відбувається на цій ділянці фронту, читайте в статті Віталія Кононученка "Битва за Донбас: довгоочікувана стабілізація чи черговий виток протистояння?".