UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 26-й артбригаді розповіли про плани військ РФ у районі Часового Яру

На північному фланзі міста ситуація є напруженою.

Нині немає прямої загрози оточення російськими окупаційними військами міста Часів Яр, хоча в перспективі ця загроза завжди може виникнути, розповів начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков у коментарі "Еспресо".

"Росіяни мали плани взяти Часів Яр в облогу з флангів під вогневий контроль, але ці плани їм не вдалися. Окупанти були вимушені штурмувати місто в лоб. Сьогодні ворог продовжує спроби реалізувати цей задум, але говорити, що він може оточити Часів Яр із флангів та взяти його в кільце, не відповідає дійсності", - наголосив він.

Читайте також: РФ почала штурмувати Часів Яр із торецького напрямку

За його словами, біля Калинівки, на північному фланзі міста, ситуація є напруженою.

"Там є ділянка, де канал Сіверський Донець входить під землю. І це є найбільш слабке місце в нашій обороні. Ворог не перший день і не перший тиждень зосереджує свої зусилля саме тут, намагаючись нас атакувати", - додав Калашніков.

На початку липня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що ЗСУ  відійшли з мікрорайону "Канал" у місті Часів Яр Донецької області на більш захищені та підготовлені позиції.