UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 123 бригаді ТрО проводять службове розслідування через смерть комбата на фронті

Повідомляється, що він вчинив самогубство на командно-спостережному пункті.

У 123 бригаді територіальної оборони проводять службове розслідування обставини загибелі командира 186 окремого батальйону підполковника Ігоря Гриба. Про це повідомила 123 бригада ТрО.

У бригаді розповіли, що це був відданий військовій справі командир, який піклувався про особовий склад. Зокрема особовий склад бригади брав участь у визволенні Миколаївщини та Херсонщини, та  виконував бойові завдання із захисту узбережжя річки Дніпро.

“Тож маємо всі зрозуміти, і дати час керівництву бригади та Командуванню, розібратися в тих обставинах, що склалися у військовому колективі і вирішити всі проблемні питання для подальшого виконання особовим складом бойових завдань. Будемо надалі інформувати”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росіяни назвали «наступну логічну ціль» після Вугледару – оглядачі оцінили їхні шанси

Як інформує “Суспільне” з посиланням на внутрішнє зведення по фронту, попередньою причиною смерті Гриба визначили самогубство на командно-спостережному пункті.

Джерела видання серед військових бригади підтверджують цю версію. За даними “Суспільного” батальйон Гриба виконував бойові завдання на Вугледарському напрямку. Як розповів один з бійців бригади, за декілька днів перед смертю комбат Гриб зібрав солдатів та повідомив, що на бойові позиції має зайти два розрахунки. 

“Він сказав, що ми пройдемо блокпост, через який ми не зможемо вийти. Зайде два розрахунки, якщо вони лягають, то заходить на їхнє місце ще два, якщо вони ляжуть, то більше не буде кому заходити. Комбат сказав, що в нас є ніч пережити з цим і обміркувати, яке рішення ми приймемо", – розповів один з бійців бригади.

Наступного дня, за словами бійця, частина бійців поїхала додому, а інші зібралися і поїхали далі, в надії, що бригаду відведуть.

Нагадаємо, аналітики DeepState повідомили, що Україна повністю втратила Волноваський район за старою адміністративною системою. 

Водночас в американському Інституті вивчення війни зазначили, що окупація Вугледару навряд чи дасть росіянам стратегічну перевагу в найближчому майбутньому.