UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦПД: Історії про неякісні фортифікації, нестачу піхоти та ризик нового наступу Росії — вигадки роспропаганди

Це наративна частина кампанії "пропаганди страху", попереджають експерти. 

Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає, що росіяни поширюють дезінформацію, аби дискредитувати процес будівництва ЗСУ ліній оборони та посіяти панічні настрої у прифронтових регіонах. На своєму Tg-каналі ЦПД зазначає, що окупанти роблять акцент на нібито нездатності нашої держави не лише вийти на кордон 1999-го, але й захистити території, які Київ контролює зараз. 

Також росіяни брешуть про нестачу у ЗСУ піхоти та зброї й намагаються залякати вкидами про свою підготовку до наступу, який нібито не зможуть відбити захисники. 

Втім, реальність полягає у тому, що фортифікації будують "ударними темпами", а ситуація на фронті стабілізована. 

"Це наративна частина кампанії "пропаганди страху" задля створення передумов для вигідних РФ переговорів, на яких вони наполягають", — йдеться у повідомленні ЦПД. 

Читайте також: В армії Естонії сумніваються, що Росії вистачить сил на новий масштабний наступ

Нагадаємо, у Міноборони підтвердили, що на фронті зараз прискореними темпами проводиться будівництво оборонних споруд, чому сприяє в тому числі погода. Відбувається це не лише там, де присутні російські війська, але й у прикордонних регіонах. Тож союзники сподіваються, що протитанкові "зуби дракона" і рови, піхотні окопи, мінні поля та укріплені позиції Сил оборони дозволять сповільнити росіян та паралізувати їх здатність використовувати тактичні переваги на фронті.