UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦНС: Росіяни вивозять до Челябінська дітей з тимчасово окупованої Ясинуватої на Донеччині

Дітей вивозять без батьків під наглядом "кураторів".

Росіяни продовжують незаконну депортацію українських дітей. Так, Центр національного спротиву повідомив, що з тимчасово окупованого населеного пункту Ясинувата, що на Донеччині окупанти вивезли дітей до Челябінська.

У відомстві розповіли, що школярів вивозять через неможливість очного навчання й відмову від дистанційного. Проте вивозити вирішили не в Донецьк, де навчання триває, а у віддалений регіон РФ.

Таким чином, ідеться саме про навмисну депортацію українських дітей з метою їх подальшої асиміляції.

У ЦНС додали, що дітей вивозять без батьків під наглядом "кураторів". Батьки ж можуть "виїхати за бажанням", але не секрет, що більшість батьків будуть змушені поїхати за дітьми.

Читайте також: На ТОТ росіяни вкрали 3,7 млн тонн зерна — ЦНС

Центр Нацспротиву також повідомляє, що мер Ясинуватої Дмитро Шевченко повідомив про те, що частина ясинуватівських школярів розпочне навчання у новому навчальному році у столиці регіону-куратора Челябінської області.

Ідеться про дітей, яких готові відпустити батьки. У супроводі з учнями поїдуть деякі вчителі. 

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях Донецької області все більше загострюється соціально-економічна криза. У результаті падіння рівня життя росіяни роблять мешканців регіону ще більш залежними від окупантів, які видають 10 тисяч рублів (близько 3800 гривень) виплат в обмін на паспорт.