UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦНС: Росіяни везуть "чиновників" з окупованих територій до РФ на навчання

Зазначається, що зрадників будуть навчати працювати в "одній вертикалі" Кремля, тобто розподіляти потоки й співпрацювати із наглядачами з Москви.

Росіяни на тимчасово окупованих українських територіях продовжують створювати та укріплювати фейкові структури. Так, наразі стало відомо, що ворог звозить представників окупаційної адміністрації міста Антрацит (Луганська область) на навчання до Ставрополя (РФ). Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Більшість цих "чиновників" не мають вищої освіти, й набрані з вулиць, адже в регіоні є дефіцит кадрів. Відтак в окупаційних адміністраціях на ротаційній основі працюють гастролери з РФ, але в планах москви змінити ситуацію й найти достатню кількість колаборантів", – йдеться у зяві

У відомстві зауважили, що зрадників будуть навчати працювати в "одній вертикалі" Кремля, тобто розподіляти потоки й співпрацювати із наглядачами з Москви.

Читайте також: ЦНС: Росія сформувала свої "військкомати" на окупованих південних територіях України

Центр Нацспротиву також повідомив, що працівників будуть вербувати на роботу з російськими спецслужбами.

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що російські загарбники зобов’язали мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області, які володіють вогнепальною зброєю, стати на спеціальний облік. Зокрема у такий спосіб росіяни намагаються виявити представників українського підпілля.