UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦНС: Росіяни на окупованих територіях збільшують кількість московських священників

Капелани, зокрема, беруть участь в ідеологічній обробці російських солдатів зі спонуканням вчиняти самогубства замість полону.

На тимчасово окуповані українські території прибуває дедалі більше священників російської церкви для посилення пропаганди серед місцевих та через низький морально-психологічний стан армії РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Священників відправляють примусово як капелани, але велика кількість з них водночас проводить службу у захоплених церквах регіону, де займаються пропагандою. Кількість відправлених капеланів суттєво зростає. Причиною є низький МПС особового складу та збільшення випадків дезертирства. Також капелани беруть участь в ідеологічній обробці російських солдатів зі спонуканням вчиняти самогубства замість полону", – зазначили у відомстві.

Читайте також: Росіяни провели мілітаристські заходи в дитсадках на окупованих територіях — ЦНС

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада проголосувала в цілому за законопроєкт, який має заборонити діяльність так званої Української православної церкви Московського патріархату №1837. Документ підтримали у другому читанні 265 народних депутатів