UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦНС: Росіяни на окупованих територіях скаржаться на дефіцит бюджетників

Причиною кадрового дефіциту, зокрема, є небажання місцевого населення співпрацювати з ворогом.

На тимчасово окупованих територіях України російська окупаційна влада не може подолати кадровий голод в бюджетних установах. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"З початком нового навчального року росіяни не можуть знайти достатню кількість вчителів для своїх пропагандистських осередків промивання мізків українським дітям. Також у росіян недостатня кількість комунальників та лікарів. Через що захоплені регіони не функціонують, хоча саме на окупантів покладається забезпечення життєдіяльності згідно з міжнародним правом", – йдеться у заяві.

Причиною кадрового дефіциту, кажуть у відомстві, є небажання місцевого населення співпрацювати з ворогом, а також виїзд більшості за межі захоплених земель.  

Читайте також: ЦНС: Росія розбудовує мережу концтаборів на окупованих територіях

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що російські окупаційні адміністрації продовжують чинити тиск на місцеве населення з метою примусової паспортизації. У відомстві наголосили, що для нашого ворога примусова паспортизація — це інструмент контролю та тиску на населення окупованих територій.