UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦНС: Окупанти в Маріуполі створюють "філіал" чорноморського флоту

Росіяни планують укомплектувати так званий Азовський ВМР за рахунок корабельного складу чорноморського флоту та каспійської флотилії ВМФ РФ.

У тимчасово окупованому Маріуполі, де останнім часом зросла смертність серед цивільного населення, росіяни формують Азовський військово-морський район у складі чорноморського флоту. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначили в ЦНС, окупанти мають намір укомплектувати так званий Азовський військово-морський район за рахунок корабельного складу чорноморського флоту та Каспійської флотилії ВМФ РФ. Очікують, що його склад налічуватиме вісім бойових кораблів і катерів та 16 суден забезпечення – зокрема, малі ракетні кораблі "Циклон", "Аскольд", які проходять випробування, та "Амур", який будується. Також морський тральщик "Ковровец" та інші кораблі.

"Сумарний ракетний залп трьох малих ракетних кораблів – 24 КРМБ типу «Калібр»", – заявили у відомстві.

Там також додали, що отримали списки особового складу майбутнього Азовського військово-морського району. І закликають росіян здаватися в полон за допомогою гарячої лінії "Хочу жить".

Читайте також: Загарбники посилюють репресії проти населення на окупованих територіях за відмову від паспорта РФ — ЦНС 

Раніше радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявляв, що війська РФ активізували перекидання боєкомплекту на бердянський напрямок.