UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цікаво, чому Росія б'є по Києву? Почитайте кремлівських пропагандистів — Ігнат

Для цього є три причини: помста, запит внутрішнього російського споживача та намагання схилити Україну до поступок.  

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що для того, аби зрозуміти, чому РФ так часто б'є по Києву, потрібно читати Tg-канали кремлівських пропагандистів. Під час телемарафону він відзначив, що так стане зрозуміло, від чого біситься ворог, адже очевидно, що мета ракетного терору - помста за власні невдачі. 

"Щоб зрозуміти це, треба взяти волю в кулак та продивитися їхні Telegram-канали, їхні пропагандистські передачі", - зазначає Ігнат. 

Ще одна мета цих ударів - запит внутрішнього російського споживача на таке. 

"Успіхів у них немає, війська на східних напрямках, зокрема на Бахмутському, були сильно розбиті. Як бачимо, наступальні дії ворога зупинені, таким чином, їм потрібно хоч щось донести своїм людям", – пояснив він.

Також окупанти хочуть посіяти паніку серед українців та зробити так, аби Київ пішов на поступки. Та Ігнат констатував, що це неможливо. 

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, як Україні шкодить поширення фото уламків ракет

Нагадаємо, останнім часом РФ тероризує Київ то ракетами, то БПЛА щоночі. А інколи й вдень. Остання атака відбулася сьогодні близько 03:30. Ворог випустив в повітряний простір України 31 дрон, майже всі летіли на столицю. Захисникам вдалося збити 29 безпілотників. На жаль, внаслідок обстрілу є загибла. Не минулося також без поранених та численних руйнувань.