UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цієї ночі сили оборони збили 89 «шахедів» в небі над Україною

Також вдалось знищити одну КАБ, яка атакувала Миколаївську область. 

У ніч на 31 липня під час російської атаки на Україну з використанням дронів-камікадзе сили протиповітряної оборони знищили 89 ударними БпЛА типу «Shahed»  та одну керовану авіаційну ракету Х-59 в повітряному просторі країни, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Окупанти вночі запустили 89 дронів із районів Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ. Основним напрямом удару була Київська область. Усі їх виявили та збили підрозділи протиповітряної оборони.

«Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА «Shahed-131/136». Таку ж кількість «шахедів» ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року. Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників», - зазначив Олещук.

Над відбиттям  повітряного нападу працювали мобільні вогневі групи усіх Сил оборони України, тактична авіація Повітряних Сил та армійська авіація Сухопутних військ, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил.

Також вночі сили оборони збили  керовану авіаційну ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину.

Читайте також: Нічна атака дронів на Київ: в області загорівся будинок, ще 12 пошкоджено

Як зазначили в Київській міській військовій адміністрації, на підступах до Києва чи його околицях впродовж ночі сили протиповітряної оборони знищили понад чотири десятки БпЛА противника. Це була наймасованіша атака дронами за 2024 рік.