UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цієї ночі росіяни масовано атакували Україну ракетами та ударними дронами - не вдалося спинити балістику та кілька "шахедів"

Завдяки активній протидії, ворожі керовані авіаракети Х-59/69 не досягли своїх цілей.

У ніч проти 21 липня росіяни завдали Україні удару трьома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Курської області та Криму, двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору Курської області – РФ. Позатим для атаки на українські регіони вони застосувалита 39 ударних БпЛА типу Shahed, які запустил із трьох напрямків: Курськ, Приморсько-Ахтарськ – РФ, та з Криму. Про це повідомив офіційний Телеграм-канал командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

Під час нічної атаки радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та здійснили супровід повітряних цілей у понад 10 областях України. Повітряний напад відбивали підрозділи мобільних вогневих груп усіх Сил оборони України, а також зенітні ракетні війська та РЕБ Повітряних Сил.

Читайте також: Росіяни у п'ятий раз за два тижні атакували Київ ударними дронами - у КМВА розповіли, чи вдалося їм кудись поцілити

Цієї ночі протиповітряній обороні вдалося збити 35 ворожих ударних БпЛА Shahed – 131/136. Також, завдяки активній протидії, ворожі керовані авіаційні ракети Х-59/69 не досягли своїх цілей.

Протиповітряна оборона працювала у Сумській, Полтавській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Одеській, Черкаській областях.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 21 липня, о 1.55 у Київській області оголосили повітряну тривогу. Через годину КМВА повідомила про роботу ППО на підступах до столиці