UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цей російський терор має отримати справедливу відповідь, і отримає — Зеленський

В Умані пошкоджено десять багатоквартирних будинків.

Російський терор має отримати справедливу відповідь від України та світу, заявив вранці у п’ятницю, 28 квітня, після ракетної атаки на Україну президент Володимир Зеленський і запевнив, що така реакція буде.

«Кожна така атака, кожне зло проти нашої країни і людей наближає державу-терориста лише до провалу й покарання, а не навпаки, як вони думають. Ми не забудемо жоден злочин, не дамо жодному окупанту уникнути відповідальності», – йдеться в заяві президента.

Зеленський повідомив, що в Умані Черкаської області внаслідок ракетного удару пошкоджено близько десяти багатоквартирних будинків, а в одному із них знищено цілий під’їзд.

«Під завалами залишаються люди. На жаль, є постраждалі та загиблі, серед них дитина», – додав він.

Президент подякував Повітряним силам, зенітникам та усім, хто допомагає долати наслідки ворожих атак та захищає наших людей.

Читайте також: Залужний назвав кількість збитих ракет та БПЛА під час чергового обстрілу військами РФ  

Рано-вранці російські нападники атакували  Україну ракетами та БПЛА. В Умані на Черкащині ракета влучила в багатоквартирний будинок. Станом на зараз відомо про п’ятьох загиблих та сімнадцять постраждалих. Під завалами можуть залишатися люди. Рятувальна операція триває.

У Дніпрі внаслідок ракетного удару зруйновано приватний будинок – загинули жінка та дитина, є постраждалі.

Також уламки російської ракети пошкодили багатоквартирний будинок в місті Українка на Київщині. Постраждала дівчинка 13 років.