UA / RU
Підтримати ZN.ua

Троє загиблих і 124 постраждалих: Развожаєв пожалівся на обстріл Севастополя у свято Трійці, коли самі росіяни цього ж дня вже не раз вдарили по Україні

Окупанти заявили про обстріл Севастополя балістикою.

Міхаіл Развожаєв

Міхаіл Развожаєв

Вдень, 23 червня, Міхаіл Развожаєв, якого окупанти вважають «губернатором» Севастополя, пожалівся на ракетний обстріл міста з боку України. Згодом він заявив, що зросла кількість загиблих та постраждалих цивільних.

За словами окупанта, вже відомо про трьох загиблих та 100 постраждалих. За версією Развожаєва серед загиблих двоє дітей. При цьому міністерство охорони здоров'я РФ повідомило про 124 постраждалих.

«Губернатор» розповів, нібито українські військові запустили по окупованому росіянами Севастополю «балістичні ракети з касетними боєприпасами». Водночас Развожаєв пожалівся, що обстріл відбувся на свято трійці, коли «мирні жителі поверталися зі служби, а хтось вже поїхав з дітьми на море». При цьому посіпака російських загарбників забув розповісти, як росіяни щодня обстрілюють мирні українські міста, зокрема й з території Криму. Зокрема, у це ж саме свято Трійці росіяни вчергове вдарили по Харкову, внаслідок чого постраждали та загинули люди.

Читайте також: РФ зазнала масованої атаки літаючих і морських дронів, з повітря Крим та Краснодарський край атакували більше сотні безпілотників

Крім того, російські війська від ранку в неділю, 23 червня, масовано завдають ударів по Донецькій області. Вже відомо про п’ятьох постраждалих.

На Херсонщині у день святої Трійці окупанти скинули з дрона вибухівку на тракториста, який працював у полі в Бериславському районі Херсонської області. Постраждала людина.