UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тривога тривала понад 12 годин. В ОВА розповіли про наслідки обстрілу Київщини

Люди, на щастя, не постраждали.

Росіяни вночі та зранку 7 жовтня атакували Київську область дронами та ракетами. Очільник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко розповів про наслідки обстрілу.

«В області працювали сили ППО. Є збиті ворожі цілі. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалих серед населення немає. Падіння уламків збитих цілей фіксуються в 4-х районах області», – зазначив Кравченко.

Уламки пошкодили три приватні будинки, складське приміщення та дві автівки. У будинках, пошкоджених уламками, вибиті вікна та двері. 

«Пожежі, які виникли внаслідок падіння уламків, оперативно ліквідовані. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків ворожої атаки», – додав Кравченко.

Зазначимо, що повітряну тривогу у Київській області оголосили 6 жовтня о 22:04, а відбій – 7 жовтня о 10:15. Таким чином повітряна тривога тривала понад 12 годин.

Читайте також: Для атаки на Київську область росіяни застосували нову тактику та старі "шахеди" - ЦПД

Загалом росіяни випустили по території України понад 80 повітряних цілей, зокрема, керовану авіаційну ракету Х-59, балістичну ракету «Іскандер-М», ракету невстановленого типу з Курської та Бєлгородської областей та ударні дрони. Українські захисники знищили 32 дронів-камікадзе, ще 37 російських БпЛА – локаційно були втрачені. Також силам ППО вдалося знищити два «Кинджали» в Київській області, однак третя ракета влучила у районі аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області.