UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Тривають важкі бої": командувач обороною Харкова оцінив ситуацію в області

ЗСУ, за словами генерала Мельника, відбили вже 11 атак ворога. Ще три зараз в активній фазі. 

Командувач Силами оборони міста Харків генерал Сергій Мельник наголосив, що в області точаться важкі бої, російська армія наступає з землі та повітря. У коментарі CNN він додав, що на окремих ділянках, а саме поблизу Вовчанська та Лук’янців, Сили оборони були змушені відійти на більш вигідні позиції, аби працювати ефективніше та захистити регіон від дій ворога.  

За його словами, ЗСУ відбили вже 11 атак, стримуючи просування РФ на Липці з боку Глибокого і Лук'янців і на Вовчанськ з боку Шебекіно у Росії. Ще три атаки тривають просто зараз. 

Генерал розповів також про авіаудар по Харкову, внаслідок якого загинула людина, а ще 24 отримали поранення. 

"14 травня на вулиці міста ворожий безпілотник впав на житловий будинок, загинула 80-річна жінка. Ще одна людина загинула в селі Хатище", — повідомив подробиці командувач оборони. 

Читайте також: Путін готовий покласти на стіл перемовин прикордоння Харківської області — керівник ЦПД

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ розповіли, що росіяни за п'ять днів наступу на харківському напрямку втратили 615 військових вбитими та пораненими й 98 одиниць техніки. В області зараз тривають важкі бої. Складна ситуація й у Вовчанську — російські війська вже входять у місто. Зараз окупанти намагаються здобути тактичну перевагу там та в районі Лук’янців.