UA / RU
Підтримати ZN.ua

Третя штурмова почала наступ на Харківщині

Ворог зазнав суттєвих втрат.

Третя окрема штурмова бригада оголосила про наступ у Харківській області. Про це офіційно повідомили у пресслужбі бригади.

"Внаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два км", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що співідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога плюс ворожі сили підтримки.

"Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії РФ. На дану хвилину цю задачу виконано", — наголосив командир бригади, полковник Андрій Білецький.

У бригаді додали, що за чотири дні у живій силі ворог втратив 300 людей особового складу., а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено.

"Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики", — повідомив Білецький.

Штурмові дії, за його словами, відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

Раніше у Третій окремій штурмовій бригаді опублікували відео, де показали, як відбивають російський наступ "десь у Харківській області".