UA / RU
Підтримати ZN.ua

Третина вчорашніх штурмів російських окупантів припала на Покровськ

Активно застосовують авіацію.

Впродовж минулої доби  на фронті було зафіксовано 139 бойових зіткнень, з який більше третини відбулись на покровському напрямку, зазначили у ранковому зведенні від 18 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

Зокрема на лінії зіткнення зафіксовано:

У відповідь Збройні сили знищили за добу  1170 одиниць особового складу російської армії,  сім танків, сім бойових броньованих машин, 71 артилерійську систему, одну РСЗВ, 38 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 79 автомобілів та дві одиниці спецтехніки окупантів.

Читайте також: На Донеччині росіяни окупували три населених пункти і наблизилися до захоплення четвертого – оглядач оцінив шанси втримати Покровськ: карта

За нещодавніми даними міської військової адміністрації Покровська, російські війська знаходяться на відстані близько 10 кілометрів від околиць міста. Місцевих мешканців закликають терміново евакуюватися, оскільки росіяни можуть почати масові бомбардування авіацією.

Згідно з чутками, російське командування пообіцяло Путіну взяти Покровськ і/або Краматорськ ще до Дня незалежності України. Якщо плани РФ реалізуються, це суттєво підірве наш промисловий потенціал. Утім, якщо ні, то інші ризики для промисловості однаково залишаються. Про них і про перспективи розвитку ситуації у важпромі розповідає Ігор Маскалевич у статті "За Покровськ! vs На Покровськ!".