UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп випереджає Гарріс на 2% — опитування

Але якщо до уваги взяти також незалежного кандидата Кеннеді, то розрив між республіканцем та демократкою стає ще більшим. 

Потенційна кандидатка від Демократичної партії на цьогорічних президентських виборах Камала Гарріс в опитуваннях відстає від кандидата-республіканця Дональда Трампа лише на 2%. Видання The Hill, посилаючись на спільне опитування з Decision Desk HQ, наголошує, що за представника "червоних" свої голоси готові віддати 47% американців, тоді як за можливу представницю "синіх" — 45%.

Для порівняння, такими ж були результати у протистоянні Трампа та Байдена до того, як останній вийшов з перегонів — 46% проти 43,5%.

ЗМІ наголошує, що в опитування можуть включити також незалежного кандидата Роберта Кеннеді, за якого готові проголосувати близько 6% респондентів. За таких умов перевага Трампа над Гарріс буде більшою —   близько 43% проти 37%. 

Читайте також: У Республіканській партії закликають Гарріс скористатися 25-ю поправкою: про що мова

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Натомість він підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс для участі у виборах від Демократичної партії. Але тепер деякі представники Республіканської партії закликають наразі ще чинного президента піти у відставку, мовляв, своїм рішенням він начхав на думку 14 мільйонів американців, які обрали Байдена на цю роль.