UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп обіцяє тиснути на Путіна тим, що дасть Україні «більше, ніж вони колись отримували»

Політик розповів детальніше про свій план перемовин із Зеленським та Путіним

Колишній президент Дональд Трамп продовжує запевняти, що може зупинити війну Росії в Україні протягом 24 годин. 16 липня він заявив, що забезпечить мир за добу після повернення до Білого дому – шляхом переговорів між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Владіміром Путіним. 

«Я дуже добре знаю Зеленського, і я дуже добре знаю Путіна, навіть краще. І у мене були хороші стосунки, дуже хороші з ними обома. Я б сказав Зеленському: «Досить. Ви повинні укласти угоду. Я б сказав Путіну: «Якщо ви не укладете угоду, ми дамо йому дуже багато. Ми [дамо Україні] більше, ніж вони коли-небудь отримували, якщо доведеться. Я укладу угоду за один день. За один день», – заявив Трамп в інтерв'ю програмі «Sunday Morning Futures» на телеканалі Fox News.

Читайте також: The Economist: Яким буде друге президентство Трампа?

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що «закінчити війну по-трампівськи» президент США Джо Байден міг би і за п’ять хвилин, «але ми б не погодилися».

«Дональд Трамп свого часу вже мав ці 24 години. Ми були у стані війни, не повномасштабної війни, але ми були у стані війни, і я припускаю, він мав цей час у своєму розпорядженні. Але у нього, мабуть, були якісь інші пріоритети», – сказав Зеленський.

Читайте також: Focus: Як повернення Трампа може вплинути на війну в Україні?

Нагадаємо, що Трамп пояснював здатність закінчити війну своїм талантом вести переговори та укладати угоди, завдяки якому він заробив багато грошей. 

«Я б сказав щось Зеленському, і я б сказав щось Путіну, і я б затягнув його в кімнату, і я б говорив йому знову і знову», – сказав Трамп у інтерв'ю Fox News 20 червня, не вдаючись до подробиць.