UA / RU
Підтримати ZN.ua

Те, що збили позавчора під Очаковом, виявилося не ракетою, «Николаевский Ванек» розповів, чому це погана новина

Є підозра, що Іран постачає росіянам нові зразки безпілотників.

Позавчора під Очаковом було збито повітряну ціль. Багато хто поспішив написати, що – ракета. А даремно – вважає автор популярного пабліку «Николаевский Ванек»: «Після проміжної експертизи, виходячи зі знайдених уламків та інших даних цієї "ракети", ми дійшли висновку, що це не ракета».

"Ванек" припускає, що це був, найімовірніше, черговий іранський виріб під назвою Arash-1 або Arash-2: летить швидше за "шахед" - з відкритих джерел відомо, що дальність цього дрону може бути до 1600-2000 км, летить зі швидкістю 300-500 км/год.

Читайте також: Гвинтокрилий дрон, здатний нести надзвукову ракету, та «інтелектуальний» безпілотник, що сам обирає собі цілі – які іще вбивчі технології анонсують росіяни

Невідомий літаючий об'єкт здійснив маневр у районі Очакова, був збитий засобами ВМС і при падінні не встиг накоїти лиха – обійшлося без потерпілих та особливих руйнувань.

«Ванек» каже, що наразі достеменно невідомо, що там підстрелили в небі наші моряки, але якщо це чергова передача від Ірану – то це погані новини.

Читайте також: Мобільні групи не зможуть збивати реактивні російські дрони звичайними "зенітками". Тепер їм потрібні потужніші ПЗРК — експерт

Сам факт надходження росіянам якихось засобів ураження працює проти України, а якщо ці засоби ще й перевершують за характеристиками ті, які агресор використовував раніше, то новина стає поганою подвійно.

Раніше повідомлялося, що Росія розробляє нову версію безпілотника "Ланцет" під назвою "Виріб-53". Використовуючи штучний інтелект, він автономно ідентифікуватиме і вибиратиме собі цілі на полі бою.