UA / RU
Підтримати ZN.ua

Супутникові фото свідчать про незначні пошкодження російської "Коммуни" — osint'ер

У бухті знову з'явився розвідувальний корабель "Іван Хурс", який стояв на ремонті з кінця березня. 

Osint-аналітик MT Anderson опублікував фото корабля "Коммуна", який ЗСУ атакували кілька днів тому. Вони свідчать про те, що судно, схоже, не зазнало значних пошкоджень. Зараз воно знаходиться на тому ж місці біля пірса. Фото експерт показав на своїй сторінці у соцмережі Х

Для порівняння osint'ер опублікував дві світлини — 20 квітня, тобто до ракетного удару захисників, та 22 квітня, через день після удару. 

Втім, росіяни заховали інші кораблі, які знаходилися поруч з "Коммуною". Йдеться про велике десантне судно проєкту 775 і сторожове судно проєкту 1135 "Буревісник". Окрім цього, біля ушкодженого корабля з'явився розвідувальний "Іван Хурс". Він стояв на ремонті з кінця березня. 

Читайте також: У ЗСУ розповіли, чи змінив тактику Чорноморський флот після призначення нового командувача

Нагадаємо, у ВМС розповіли, що рятувальний корабель "Коммуна" — унікальне судно. Попри вік, воно виконує свої завдання до останнього, маючи на борту необхідне обладнання, в тому числі підводні дрони. Їх окупанти використовували для пошуку деяких елементів на місці утоплення крейсера "Москва". Також "Коммуна" прикриває бойові кораблі у гавані Криму. Це нова тактика росіян — ховати одні судна за іншими.