UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 провели атаку з акваторії Чорного Моря

Росіяни запустили ракети Х-22 в бік острова Зміїний.

Сьогодні, 24 серпня, о 2.27 паблік "Николаевский Ванёк" повідомив про чотири борти ТУ-22М3 у районі Новоросійська, що летять курсом західним у бік акваторії Чорного Моря.

"Всі борти підлетять до пускових рубежів у районі Севастополя протягом наступних 10-20 хвилин, якщо курс не змінять", - пише "Ванек". - "Тривоги, ймовірно, будуть розширюватися, підвищена ракетна загроза для Херсонської, Миколаївської та Одеської областей". На Херсонщині та Миколаївщині повітряну тривогу вже оголосили, наразі, через загрозу тактичної авіації.

Читайте також: Під час обстрілу Херсонщини росіяни поцілили в освітній заклад та магазин – в ОВА розповіли про жертви та руйнування

"Су-57 у супроводі двох Су-34, Су-35 та Су-30 над Кримом, чотири Ту-22м3 рухаються через Чорне море західним курсом у напрямку Криму", - змалював ситуацію станом на 2.39 паблік monitor.

О 2.42 в Одеські області оголосили повітряну тривогу.

"Очікуємо на пуски ракет з Су-57, Ту-22М3 також підлітають до пускових", - повідомив о 2.44 моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар".

О 2.55 "Николаевский Ванёк" сповістив про пуски ракет Х-22 в бік острова Зміїний.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 24 серпня, близько 2.20 повітряна тривога, пов′язана з активністю тактичної авіації росіян, охопила Херсонську, Миколаївську, Кіровоградську та Черкаську області.