UA / RU
Підтримати ZN.ua

Столтенберг: Я впевнений, що командування українських Збройних сил ухвалює правильні оперативні рішення

Він додав, що Україна потребує постійної підтримки, аби визволити свою територію і мати надалі кращі переговорні позиції.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що в межах українського контрнаступу командування ЗСУ ухвалює правильні рішення. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми бачимо, що Україна просувається, але бої точаться дуже важкі за запеклого опору росіян, які налагодили добру оборону. Але я впевнений, що українське командування ухвалює правильні оперативні рішення", – розповів очільник Альянсу.

За його словами, Україна потребує постійної підтримки, аби визволити свою територію і мати надалі кращі переговорні позиції, однак НАТО не є і не буде стороною конфлікту.

Столтенберг також підтвердив початок навчання українських пілотів на винищувачах 4 покоління і подякував країнам, які долучилися до цього. Він наголосив, що це є свідченням готовності НАТО підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Щодо термінів передачі літаків остаточне рішення ще не ухвалене.

Читайте також: WSJ: Контрнаступ України - це битва готовності

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що війну в Україні немає сенсу заморожувати, оскільки це не спричинить справжнього встановлення миру.