UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стефанчук обговорив з Дудою створення "авіаційної коаліції"

За словами голови Верховної Ради також обговорювалося питання інтеграції України до Європейського Союзу.

Очільник Верховної Ради України, під час свого візиту до Польщі, зустрівся з главою держави Анджеєм Дудою. Сторони, зокрема говорили про "авіаційну коаліцію" для нашої держави. Про це очільник ВРУ написав у своєму Facebook.

"Зазначив, що питання №1 для України — це продовження та пришвидшення військової допомоги. Від Польщі і через Польщу. Я дуже вдячний за всю надану оборонну підтримку. Дякую за навчання наших військових. Дякую за згоду тренувати українських пілотів. Говорили про формування льотної коаліції. Почув важливі сигнали про те, що Польща й надалі гуртуватиме міжнародне співтовариство для підтримки і допомоги Україні", – йдеться у дописі

Політик підкреслив, що також обговорювалося питання інтеграції України до Європейського Союзу. Голова ВР подякував Польщі за підтримку цього шляху. Він зауважив, що український парламент виконав рекомендації Єврокомісії, Україна очікує на проміжну оцінку та прагне до кінця року розпочати перемовини про членство в ЄС.

Він також розповів, що обговорювалося євроатлантичне майбутнє України.

"На майбутньому Саміті НАТО у Вільнюсі прагнемо почути сформоване спільне бачення Альянсом модальностей вступу України", – додав спікер українського парламенту.

Також голова ВР повідомив, що під час зустрічі обговорювалося питання відбудови України.

"Між нашими країнами вже підписано окремий договір про відбудову. Спільними зусиллями відбудуємо й зробимо Україну сильнішою та сучаснішою", – підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук: зовсім скоро систем ППО NASAMS в Україні буде більше

Раніше голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, у межах виступу у Сеймі Польщі, дякував усьому польському народу за допомогу Україні у боротьбі з російською агресією.