UA / RU
Підтримати ZN.ua

“Сталевий Фронт" розпочав виробництво екранів, які захищають танки Abrams від FPV

Ініціатива "Сталевий Фронт" бізнесмена Ріната Ахметова оголосила про серійне виробництво додаткових захисних сталевих екранів для танків.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ дронами знищили росіян на квадроциклах, танк і САУ

Ці екрани розроблені спеціально для танків радянського виробництва Т-72, українського — Т-64, а також американського — M1 Abrams.

Після тривалого та ретельного тестування сталеві екрани почали безкоштовно постачати для ЗСУ: на цей час виготовлено та передано понад 25 додаткових систем захисту, сім з них, зокрема, для M1 Abrams.

Зазначається, що сталеві екрани протидії FPV-дронам для танків є суто українським продуктом. При кресленні захисних екранів враховувалася специфіка конструктивних особливостей кожного з видів танків, оскільки додаткові конструкції повинні не просто захищати від зовнішніх загроз, але й не обмежувати функціональність самої техніки, не ускладнюючи її експлуатацію в умовах бойових дій, та не заважати військовим. Загальна вага конструкції екрана — до 430 кг.

Операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко заявив, що підприємства “Сталевого Фронту” Ахметова мають досвід створення додаткової броні для екіпажів бойових машин, а захист танків – це ще один напрям. 

“Спільно з військовими інженерами ми проаналізували типові для ураження FPV-дронами зони бойової техніки, вразливі місця, які потрібно захистити, та розробили конструкції додаткового захисту”, - додав Мироненко.

За його словами, протидронові сталеві екрани допомагають не тільки захищати дорогу техніку від ворожого ураження, а також бережуть життя українських військових, що від початку війни було одним із завдань “Сталевого Фронту”

“Ми стоїмо пліч-о-пліч із ЗСУ, щоб відстоювати своє право жити й працювати на вільній українській землі", — наголосив Мироненко.

Читайте також: ЗСУ «приземлили» ще один літак і ліквідували 1240 росіян: втрати ворога

Повідомляється, що до виробництва протидронових сталевих екранів на підприємстві одночасно залучені 10-12 спеціалістів. Виготовлення та монтаж екранів на один танк потребує до 12 годин робочого часу.

Крім сталевих екранів для танків, на підприємствах Метінвесту в межах “Сталевого Фронту” виготовляються та передаються українським військовим підземні бункери-"криївки", бронежилети, мінні трали, а також "ловці ланцетів" й інші види продукції. “Сталевий Фронт” активно залучений до будівництва фортифікаційних споруд для українських захисників у Донецькій і Запорізькій областях.

Читайте також: ЗСУ на куп’янському напрямку намагаються покращити тактичне положення: карта

Зазначається, що загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Рінат Ахметов та його підприємства направили на допомогу військовим та цивільним українцям дев'ять мільярдів гривень.