UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відреагували на заяву Путіна про «провокацію України» у Курській області

У США зазначили, що Україна не повідомляє заздалегідь про свої наміри і «це нормально».

Росія ще з 2014 року порушує територіальну цілісність і суверенітет України, тому слова президента РФ Владіміра Путіна про те, що «Україна створила масштабну провокацію» у Курській області «є перебільшенням».

Із такою заявою виступив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, слова якого цитує «Укрінформ».

Читайте також: У Defence Express прокоментували ситуацію у Курській області: якщо це легально, то угруповання ЗСУ повинно бути значним

«Я бачив заяву від російського керівництва. Це дещо забагато з їхнього боку – називати це провокацією, оскільки РФ порушує територіальну цілісність і суверенітет України з 2014 року», – наголосив спікер.

Міллер зазначив, що дії України в Курській області не порушують обмежень США на використання американської зброї, яка постачається Києву. За його словами, українці не повідомляють заздалегідь про свою тактику, що «не є дивним, адже це їхня війна».

Він підкреслив, що Сполучені Штати надають Україні необхідне озброєння, а також консультують у низці питань.

Посадовець додав, що щодо щоденних ударів «іноді відбувається комунікація з українською стороною, а іноді – ні», наголосивши, що ЗСУ самостійно ухвалюють відповідні рішення.

Читайте також: В Курській області в полон потрапило багато російських військових: опубліковано фото

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію в Курській області. За його словами, «справедливий мир можливий лише через справедливу силу». Водночас заяв від ЗСУ досі не було.