UA / RU
Підтримати ZN.ua

США оголосили новий пакет допомоги Україні на понад $2,5 млрд: повний список озброєнь і техніки

Додаткова підтримка складається з двох частин та загалом включає понад три десятки позицій.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки офіційно оголосило про надання Україні нового пакету військової допомоги для протистояння російському вторгненню на загальну суму в 2,6 мільярда доларів. На сайті Пентагону розмістили списки техніки, озброєнь та інших предметів, які включає додаткова підтримка.

Як і очікувалося, пакет розділили на дві частини: до 500 мільйонів доларів піде на програму президента США Джо Байдена, яка передбачає вилучення техніки на потреби ЗСУ зі складів американської армії, а $2,1 млрд спрямують на укладення контрактів щодо постачання з виробниками.

Скорочення запасів Штатів означає, що допомога нашій державі може надійти швидше. У межах таких заходів Україні буде передано:

Читайте також: Нової зброї недостатньо: The New York Times про виклики майбутнього наступу України

У межах програми з закупівлі озброєнь, техніки та іншого обладнання у виробників США планують відправити Україні:

Зазначені 2,1 мільярда доларів також передбачають виділення коштів на навчання українських військових, забезпечення обслуговування та підтримки нашої армії.

Читайте також: США недостатньо і повільно підтримують Україну — Помпео

"Сполучені Штати продовжать працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокову підтримку у сфері безпеки", – додали в Міноборони США.

Напередодні глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що навесні Україна матиме "дійсно хороший шанс" досягти успіху в результаті нового контрнаступу, скориставшись виснаженням російської армії та новою військової допомогою від держав Заходу.

Однак, міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що наша країна все ще потребує важкої техніки та підготовлених резервів для початку нового просування на полі бою. За словами президента Володимира Зеленського, захисники поки не можуть почати звільняти окуповані території, оскільки їм необхідні боєприпаси та винищувачі.