UA / RU
Підтримати ZN.ua

США недостатньо і повільно підтримують Україну — Помпео

Він переконаний, що у Вашингтона є і була змога надати нам таку кількість зброї, з якою "все це вже закінчилося б". 

Колишній державний секретар США Майкл Помпео, якого сьогодні вважають одним з конкурентів Дональда Трампа на роль кандидата в президенти США від Республіканської партії, під час свого візиту до Києва заявив, що Штати мало підтримують Україну. Під час інтерв'ю ЄП він відзначив, що європейці також повинні робити більше, адже війна, яка сьогодні триває, це виклик і для них. 

"Я вважаю, що ми робимо недостатньо для підтримки України, а те, що робимо – робимо недостатньо швидко. Трагедія полягає у тому, що ми могли би надати Україні таку підтримку, за якої би все це вже закінчилося – але не зробили цього, - сказав політик, зазначивши, що в обох партіях є ті, хто не погодиться з цим твердженням. - Але я переконаний, що допомога вам має для Америки неймовірне значення". 

Наразі, продовжив він, адміністрація президента США дуже повільна у своїх рішеннях. Ба більше, там занадто турбуються тим, чи не спровокують ті чи інші кроки Владіміра Путіна. 

"Саме це є причиною затримок. Через це, та через те, що ви не отримали далекобійну зброю тощо, ситуація (на фронті. - Ред.) зараз така, як ми бачимо", - зауважив ексглава Державного департаменту США.

Читайте також: США звинуватили члена КВІР у підготовці вбивства Болтона та Помпео

Нагадаємо, 3 квітня колишній державний секретар США Майкл Помпео відвідав Київ. Під час спілкування з журналістами він заявив, що скептично налаштований щодо ролі ООН в майбутньому. За словами Помпео, Росія та Китай не повинні бути членами Радбезу, позаяк вони нехтують міжнародним правом. 

Politico наголошує, що поїздка в України є для політика можливістю продемонструвати своє ставлення до війни та відсторонити себе від тих, хто скептично висловлюється щодо можливостей Києва. Йдеться насамперед про експрезидента Дональда Трампа і губернатора Флориди Рона Десантіса - інших республіканців, які також претендують на те, щоб стати кандидатами в президенти США від "червоних" на наступних виборах.