UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не відправлятимуть свої війська в Ізраїль

Втім, там обіцяють продовжувати надавати країні безпекову допомогу. 

Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що країна не буде вводити свої війська в Ізраїль, який зазнав нападу терористів ХАМАС. 

"Джо Байден завжди гарантуватиме, що ми захищаємо і відстоюємо наші інтереси національної безпеки, де б ці інтереси не знаходилися, в тому числі в цій частині світу", - цитує слова Кірбі CNN

Він нагадав, що США вже відправили Ізраїлю перший транш безпекової допомоги. Та Вашингтон очікує, що у Єрусалима будуть додаткові запити, "оскільки вони продовжують витрачати боєприпаси в цій боротьбі, і ми будемо підтримувати їх". 

Читайте також: Російські хакери об’єдналися з ХАМАС і атакують ізраїльські сайти – Bloomberg

Нагадаємо, 9 жовтня спікер ЦАХАЛ Даніель Хагарі підтвердив, що армія відновила контроль над усіма територіями Ізраїлю, які вдалося захопити бойовикам ХАМАС в рамках операції "Шторм Аль-Акса". Наступного дня там повідомили про відновлення контролю й над кордоном.

Після вибиття з країни палестинських терористів сили оборони Ізраїлю розпочали роботу для їх повної ліквідації. Як наслідок, удари по військових об'єктах бойовиків у Секторі Гази вже за першу добу сильно послабили потенціал ХАМАС.

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова "Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?".