UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співзасновник DeepState: Втрата Вугледару — питання кількох днів або тижнів

Аби втримати місто, потрібно зрізати "клешні", які окупанти запускають з флангів. Зважаючи на українські ресурси, це неможливо. 

Втрата міста Вугледар у Донецькій області — це питання кількох тижнів або днів, вважає співзасновник аналітичного проєкту DeepState Руслан Микула, додаючи, що його фактично неможливо втримати. Під час ефіру на "Радіо Свобода" він пов'язав це з тиском ворога з флангів — РФ запускає звідти "клешні", які потрібно зрізати для того, щоб зберегти контроль там. Це нереально, враховуючи українські ресурси. 

"Ризикувати особовим складом — це дуже погана ідея. Хоча, звісно, таке може відбутися, що не дадуть вчасну команду", — зауважив він. 

Наразі високою залишається загроза оточення захисників у Вугледарі. Проте команди на відхід з міста досі немає. 

"Бійців намагаються утримати, навіть летять бойові розпорядження на відновлення позицій, що за нинішніх умов абсолютно неможливо. Той, хто їх надсилає хлопцям, не знаю, чим він думає", — додав він.

Експерти тим часом повідомляють, що російські ДРГ вже проникли у місто. Окупанти намагаються обійти Вугледар з заходу та сходу — з селищ Водяне та Пречистівка.

Читайте також: Бригада, яка захищає Вугледар, уже виснажена – військовий оглядач

Нагадаємо, наступальна операція росіян в напрямку міста Вугледар у Донецькій області триває вже багато місяців, проте через низьку медійність цієї ділянки інформації про ситуацію там донедавна було дуже мало. По цій же причині бійців там гірше оснащували, вони відчували ще більший брак боєприпасів, про що самі ж розповідали іноземним ЗМІ ще у березні. Вони також пояснили, що Вугледар важливий для окупантів, адже він є панівною висотою