UA / RU
Підтримати ZN.ua

Списання боргів по кредиту: як його отримати військовослужбовцям

Українські захисники мають певні пільги.

З перших днів війни на захист України стало багато військовослужбовців. Вони мають право на низку пільг від держави.

Читайте також: Вступна кампанія під час мобілізації: чи потрібно звертатися до районного ТЦК, якщо абітурієнт переїздить до іншого міста

Юрист Ілля Колесник розповів, як військовий може отримати списання боргів по кредиту.

Законодавство України регулює звільнення від кредиту для захисників, надаючи особливі пільги тим, хто служить в армії. Закон також передбачає не лише списання боргу, але й інші пільги.

Згідно з Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», військові, які перебувають на службі, мають право на пільгове кредитування, а в окремих випадках – на повне списання боргів. Стаття 16 цього закону визначає, що ті, хто бере участь у бойових діях або виконує інші небезпечні завдання, можуть скористатися кредитними пільгами, зокрема можливістю повного позбавлення боргу. Це положення дозволяє значно зменшити фінансове навантаження на військових та їхні родини, особливо під час бойових дій.

Право на звільнення від боргу може мати як сам військовий, так і його родина у разі загибелі захисника.

Для того, щоб мати можливість списати кредит, військовослужбовці повинні відповідати певним критеріям, які встановлюються чинним законодавством:

Як списати борги по кредиту

Процедура складається з кількох основних етапів, які потрібні, щоб успішно списати борг:

Які документи потрібні для списання боргів

Для успішної процедури, потрібно надати повний пакет документів, що підтверджують його право на пільгу:

Документи складають основу для того, щоб кредитор міг розглянути заяву й прийняти відповідне рішення. Важливо також пам'ятати, про унікальність кожного випадку та його особливість.

Нагадаємо, при вступі до закладів вищої та фахової передвищої освіти передбачені пільги для військових, учасників бойових дій та їх дітей. Ці пільги передбачені законодавством.