UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спікер ВМС: Росіяни посилюють охорону Кримського мосту

Кораблі біля незаконно зведеної споруди знову перейшли у посилений режим несення служби.

Речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив про посилення охорони біля так званого Кримського мосту з боку росіян. Про це він розповів під час брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Посилено знову охорону так званого Кримського мосту. Там наразі чотири кораблі, п'ять катерів, повернулися вони в такий посилений режим несення служби. Майже тиждень у них була така перерва. І наразі вони знову до десяти одиниць там тримають", - зазначив Плетенчук.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти створюють нову дорогу для автомобілів, яка може сполучити тимчасово захоплене місто Маріуполь Донецької області з Ростовом-на-Дону, що на території РФ. Про це свідчать супутникові знімки Planet.com, які проаналізувала російська служба “Радіо Свобода”.

Також зʼявлялася інформація, що ворог почав будувати залізницю у Донецькій області, щоб з’єднати прямим сполученням тимчасово окупований Маріуполь із російськими містами. Таким чином загарбники хочуть зменшити залежність від Кримського мосту.