UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спецпризначенці Нацгвардії спалили російську бронетехніку на східному напрямку

Українські захисники вчергове показали успішну роботу FPV-дронів.

Бійці окремого загону спеціального призначення «Омега-1» Національної гвардії України знищили колону російської бронетехніки і в такий спосіб зупинили наступ окупантів на східному напрямку.

Відповідне відео опублікував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Читайте також: Номінант на премію Дарвіна: росіянин загинув, коли хотів знищити дрон, який йому вже не загрожував

Спецпризначенці «Омега-1»Національної гвардії розбили колону ворожої бронетехніки на східному напрямку.

Він розповів, що рух колони спочатку зупинили артилерійськими ударами, а вцілілу БМП-3 росіян «добили» за допомогою FPV-дрону, який ніс потужний кумулятивний набій. Клименко додав, що вартість цієї техніки окупантів складає майже 2 мільйона доларів.

Читайте також: Військові 93-ї бригади знищили новітню російську САУ FPV-дроном

Нагадаємо, поблизу Авдіївки у Донецькій області бійці Третьої окремої штурмової бригади за допомогою FPV-дронів знищили броньовану техніку та російську піхоту, які тільки приїхали на штурм.

Також бійці 8-го полку Сил спеціальних операцій під час проведення розвідки на одному з напрямків виявили російських окупантів разом із технікою. Захисники атакували загарбників за допомогою FPV-дронів, у результаті поранення отримали 12 солдат армії РФ, а ще 13 загинули.

Читайте також: Росіяни на тягачах хотіли вкрасти український танк, але FPV-дрони зруйнували їхні плани

Обіцяний президентом мільйон дронів ще тільки-но почали виготовляти, а вже здається, що його геть недостатньо. Поки хтось шукає гроші та запускає виробництво «стандартних fpv-дронів, які можна збирати на кухні», на війні вже потрібні інші, технологічніші.

У статті «Якою війна буде завтра? Що необхідно зробити, аби не програти Росії» на ZN.UA Юрій Касьянов робить спробу систематизувати, проаналізувати та спрогнозувати розвиток дронів для завтрашньої війни.