UA / RU
Підтримати ZN.ua

Солдати ЗСУ дізналися про операцію у Курській області менш ніж за добу до початку — 80 ОДШБр

Та Суджу захисники зайняли швидко та з мінімальними втратами.  

Командир десантно-штурмового підрозділу 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Сергій розповів, що рядовий склад ЗСУ (солдати) дізнався про операцію у Курській області менш ніж за добу до її початку. Під час відеозвернення, яке на своїй сторінці в Facebook опублікувала пресслужба Десантно-штурмових військ, він зауважив, що на рівні командування ДШВ та головнокомандувача Олександра Сирського ця операція була спланована дуже якісно і добре. 

Суджу, продовжив він, захисники зайняли швидко та з мінімальними втратами.  Військовий наголосив, що дружні підрозділи прорвали кордон 6 серпня, після чого в регіон зайшли підрозділи 80-ї бригади, розпочала роботу артилерія, авіація та танки. Після цього всього піхота зачистила окопи та опорні пункти росіян. 

"З першого разу нам не вдалось отримати цю ділянку – ми відкотилися на більш вигідні позиції. І після цього ми разом з танчиком вже сюди заїхали, відпрацював танчик, відкотився, і потім вже ворог почав здаватися", — розповів десантник.

Читайте також: Ішкулов прокоментував своє звільнення та заговорив про "політичні кроки": У керівництві ДШВ вирішили, що мені потрібно відпочити

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.