UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні росіяни знову завдали масованого ракетно-авіаційного удару по Україні – Генштаб

Вчора ворог атакував Гуляйполе, Звягель та Очаків.

В ніч проти 10 червня Російська Федерація завдала чергового повітряного удару по Україні. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Тим часом відомо, що протягом минулої доби ворог завдав 8 ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На превеликий жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено лікарню у місті Гуляйполе Запорізької області, приватні житлові будинки міста Звягель Житомирської області, пошкоджено будинок культури в Очакові Миколаївської області та інша цивільна інфраструктура в Одеській області. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Читайте також: Ворог знову запустив ударні дрони по Україні

Водночас авіація сил оборони за минулу добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 4 пункти управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та 5 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях.

Раніше повідомлялося, що в ніч проти 10 червня ворог активно атакував Одесу ракетами та безпілотниками.