UA / RU
Підтримати ZN.ua

Снаряди на ураженому безпілотником складі у Воронезькій області вибухали більше доби

На складі зберігалися різноманітні боєприпаси.

У результаті українського удару безпілотником по російській військовій базі у Воронезькій області, снаряди продовжували детонувати понад добу.

Журналісти «Радіо Свобода» опублікували супутникове фото, на якому видно наслідки цієї атаки. Об’єкт розташований у лісі за шість кілометрів від міста Острогозьк. Там після розсіювання диму стали помітні споруди, які були приховані серед дерев.

Читайте також: ГУР знищило склад боєприпасів у Воронезькій області: опубліковано супутниковий знімок

У неділю губернатор Воронезької області Алєксандр Гусєв заявив, що вибухи боєприпасів нарешті припинилися. Жителям двох із чотирьох евакуйованих сіл дозволили повернутися додому. Всього через інцидент свої домівки покинули 600 людей. Інші два села наразі залишаються закритими для повернення, оскільки там ще шукають нерозірвані снаряди.

Інформації про загиблих чи постраждалих немає. Проте, за даними «Радіо Свобода», у суботу в соціальних мережах з'явилися фотографії, зроблені російськими військовими на цій базі, які свідчать про постійну присутність особового складу на об'єкті, який знаходиться на відстані близько 120 кілометрів від українського кордону.

DeepStateMAP

Читайте також: У День Незалежності Україна вперше застосувала свою нову зброю, ворога було вражено – Зеленський

Нагадаємо, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, бійці ГУР успішно атакували російський польовий склад боєприпасів угруповання військ «Захід» російської армії. На території військового об'єкта росіяни зберігали понад п’ять тисяч тонн зброї: стрілецькі набої, танкові та артилерійські снаряди, ракети класу «земля-повітря».