UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакували східні області України балістичними ракетами

Повітряна тривога охопила десять областей на сході України.

Сьогодні, 8 липня, о 1.24 Командування Повітряних Сил Збройних Сил України повідомило про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де на цей час була оголошена тривога.

За кілька хвилин до цього попередження повітряну тривогу оголосили у Херсонській та Миколаївській областях. На цей час вона вже майже три години триває у Запорізькій області. Близько першої години ночі "монітори" фіксували присутність зенітно-ракетних комплексів С-300 на пускових позиціях по Запоріжжю.

Станом на 1.30 повітряна тривога охопила десять областей у східній частині України.

alerts_map_ua_08-07-2023_02_01_47.png (1.01 MB)

Майже одразу після оголошення тривогу місцеві пабліки повідомили про вибухи у Дніпропетровській області. Чекаємо на офіційну інформацію.

"Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Прямуйте в укриття!" - закликають у Повітряних Силах. Офіс президента України також закликав не ігнорувати тривогу, тут також наголосили, що не можна знімати роботу ППО.

Читайте також: 6 липня росіяни запустили по Україні 11 крилатих ракет “Калібр” – Генштаб

Близько 2.30 у східних областях країни почали скасовувати повітряну тривогу.  О 2.37 Повітряні Сили сповістили про відбій загрози застосування балістичного озброєння. Залишається загроза застосування ворогом ударних БпЛА для Кіровоградської, Черкаської, Миколаївської, Херсонської та Дніпропетровської областей.

Раніше повідомлялося, що увечері 7 липня повітряна тривога охопила всю Україну. Приводом для неї став зліт трьох ворожих винищувачів МіГ-31К, які можуть нести ракети Х-47м2 "Кинджал".