UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація на фронті лишається складною: Сирський попрацював у районі активних дій на харківському та куп’янському напрямках

Головком розповів, що українські сили мають шанси змінити ситуацію на свою користь.

Головнокомандувач Збройних Сил Україн Олександр Сирський повідомив, що працював у районі активних дій на харківському та куп’янському напрямках. Головком розповів про ситуацію на фронті. 

«Противник продовжує проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на курахівському, покровському, купʼянському, харківському напрямках. Окрім того, проводить активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру з метою заволодіння та взяття під контроль цих двох населених пунктів», – зазначив Сирський.

За його словами, на інших напрямках росіяни проводять наступальні дії, аби розтягнути лінію активного фронту, скувати українські війська. Крім того, таким чином окупанти хочуть не допустити перекидання Сил оборони на інші ділянки фронту.

Читайте також: Україна в топ-10 за кількістю військових у миротворчих місіях ООН – Сирський

«В цілому ситуація залишається складною внаслідок високої інтенсивності бойових дій та широкого використання противником бронетехніки, застосування значної кількості керованих авіаційних бомб», – зазначив Сирський.

Так, на харківському напрямку росіяни зосередили свої головні зусилля. Там вони намагаються просуватися вглиб Глибокого-Липців. Однак, як зазначив головком, росіяни зазнають втрат та не мають успіху. 

Що стосується ситуації у Вовчанську, то там головна задача ЗСУ, за словами Сирського, – це стримування росіян, завдання їм максимальних втрат та поступове просування вперед для звільнення українських територій.

«Складна ситуація в районі Купʼянська. Противник намагається прорвати оборону наших військ з двох напрямків. Тривають жорсткі бої. Наше завдання зупинити ворога і примусити перейти його до оборони. Моя задача забезпечити цей напрямок достатньою кількістю боєприпасів та боєздатними резервами, що дозволить значно зміцнити оборону», – додав Сирський.

Читайте також: Росіяни розпочали наступ на Харківщині раніше запланованого – Сирський

Він запевнив, що українські військові мають шанси змінити ситуацію на свою користь. І Сили оборони роблять для цього все можливе.

«Хочу відзначити ефективну роботу більшості командирів та штабів. Командири наших підрозділів у повному обсязі володіють обстановкою, вміло застосовують усі  види озброєння, особливо ударні дрони всіх типів. А також дякую за стійкість і мужність солдатам, сержантам та молодшим офіцерам. Разом ми здолаємо ворога! Слава Україні!», – підсумував Сирський.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) ЗСУ відновили позиції у Вовчанську (на північний схід від Харкова) на тлі продовження російського наступу в цьому районі. За словами аналітиків, геолокаційні кадри, опубліковані 30 травня, показують, що українські сили нещодавно відновили позиції в центрі міста.