UA / RU
Підтримати ZN.ua

Системи РЕБ у Росії на надзвичайно високому рівні — військовий

За словами Отченаша, траплялися випадки, коли через велику кількість комплексів окупантів було неможливо працювати українським операторам БпЛА. 

Командир екіпажу БпЛА "Кара небесна" 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" Андрій Отченаш розповів, що Росія розвивала свої системи радіоелектронної боротьби протягом останніх 40 років, тому зараз їх комплекси на надзвичайно високому рівні. Під час телемарафону він наголосив, що на ділянці його бригади траплялися випадки, коли через велику кількість установок РЕБ окопного типу та "великих машин" було неможливо працювати українським операторам БпЛА. 

Росіяни, продовжив він, "тушили" будь-які сигнали. У зв'язку з цим захисникам доводилося знаходити нові методи керування коптерами, зокрема без супутників та з дуже поганим зв'язком "на свій страх і ризик", а також змінювати частоти.

"Задачі ми, звісно, виконували, бійці бригади "Рубіж" працювали на 100%, але це дуже відчувається, що системи РЕБ росіян, на жаль, на дуже високому рівні", — підсумував Отченаш.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про полювання росіян на українські РЛС

Нагадаємо, генерал-майор запасу Сергій Кривонос розповів, що в Україні проблеми із системами РЕБ, причиною цього є російські диверсії всередині ЗСУ протягом перших 20 років незалежності. Він пояснив, що в нашої країни тоді ще були військові частини радіоелектронної боротьби, та з часом їх почали скорочувати