UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирський: ЗСУ ведуть активні бойові дії на ділянці фронту протяжністю майже 1040 кілометрів

Крім того, українські військові закривають ділянки державного кордону з РФ, Білоруссю та Молдовою на ділянці 2393 кілометрів.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський на Конгресі місцевих та регіональних влад при президентові України заявив, що українські військові ведуть бойові дії на ділянці фронту понад тисячу кілометрів. Про це повідомляє Укрінформ.

"Сили оборони ведуть активні бойові дії на ділянці фронту протяжністю майже 1040 км. Крім того, українські військові закривають ділянки державного кордону з РФ, Білоруссю та Молдовою на ділянці 2393 км", – зазначив Сирський.

За його словами, наразі основні зусилля Сил оборони зосереджуються на утриманні займаних рубежів і недопущенні просування противника углиб території, нанесенні максимальних втрат противнику та відновленні втраченого становища.

На сході України, каже Головком, ворог, використовуючи перевагу у ракетах та артилерійських боєприпасах, намагається досягти своєї мети – виходу на адміністративний кордон Донецької області – та створити буферну зону у прикордонній Харківській області. Крім того, війська РФ намагаються просуватись на Лиманському, Донецькому та Покровському напрямках.

"На Покровському напрямку ворог намагається заволодіти ділянкою автомобільної дороги Костянтинівка – Покровськ, щоб максимально порушити логістичне сполучення Сил оборони. На півночі тривають обстріли Сумської та Чернігівської областей, росіяни ведуть диверсійну діяльність", – наголосив Сирський.

Читайте також: ЗСУ застали РФ зненацька операцією в Курській області - Міноборони Естонії

Він також додав, що на півдні України обстановка напружена, але контрольована. Противник намагається прасуватися на Оріховському напрямку.

Раніше видання The Economist повідомляло, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський під час планування операції у Курській області зробив ставку на таємність. Своїми планами він ділився лише з невеликою групою генералів та силовиків. Із президентом Володимиром Зеленським головком говорив наодинці.

Про підготовку наступу у Курській області Росії не знали ні керівник Офісу президента Андрій Єрмак, ні західні партнери України