UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирський про українців, які виїхали: "Сподіваюся, після перемоги вони зможуть розповісти дітям, де були"

Він наголосив, що ЗСУ потребують нових резервів та бригад. 

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський закликав громадян України, які виїхали за кордон, долучитися до війни. Під час інтерв'ю The Guardian він наголосив, що важливо, аби усі українці виконали свій конституційний обов'язок — захист Батьківщини. 

"Я сподіваюся, що після перемоги вони зможуть розповісти своїм дітям, де вони були, — наголосив він. — Де ви були, коли всі громадяни України билися в таких запеклих боях? Ось у чому питання".

Без мобілізації, продовжив воєначальник, у ЗСУ не можна сформувати нові резерви та бригади, яких потребує українське військо. РФ тим часом нарощує свої угруповання. 

Читайте також: Експерт: Формула миру — не вибитий на скрижалях план України. Але вона точно не передбачає люфт для територіальних поступок

Нагадаємо, експерти RUSI вважають, що ще один контрнаступ ЗСУ найближчим часом був би невдалим дублем. Вони наголошують, що зараз Сили оборони повинні завдавати далекобійних ударів по воєнних підприємствах та інфраструктурі РФ, а також збирати та готувати своє військо до потенційної операції у майбутньому. Захід тим часом повинен посилити санкції, аби росіяни зрозуміли, якою насправді є ціна війни.