UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирський: Під контролем ЗСУ у Курській області знаходиться близько 1000 квадратних кілометрів території

"Ситуація знаходиться під нашим контролем".

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час ставки Верховного головнокомандувача заявив, що станом на зараз ЗСУ контролюють близько тисячі квадратних кілометрів території Курської області. 

"Продовжуємо проводення наступальної операції на території Курської області. На даний час під нашим контролем знаходиться близько тисячі квадратних кілометрів території Російської Федерації. Угруповання військ виконують поставлені завдання, бої йдуть практично по всій лінї фронту. Ситуація знаходиться під нашим контролем", – зазначив Головком.

Читайте також: Російські ЗМІ розганяють інформацію про масові розстріли цивільних в Курській області – ЦПД

Нагадаємо, видання Bloomberg підкреслювало, що бої на Курщині стали першим з часів Другої світової війни випадком, коли іноземна армія вдерлася на територію Російської Федерації. У матеріалі сказано, що цей інцидент застав зненацька російських військових та послабив позиції диктатора Владіміра Путіна, вказавши на крихкість тамтешньої прикордонної оборони та піднявши бойовий дух українців. 

Раніше видання Forbes також зазначало, що українські сили в Курській області почали рити окопи та будувати укріплення, що може сигналізувати про бажання закріпитись там надовго.