UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синєгубов про можливу активізацію армії РФ на Харківщині: є певні занепокоєння, слідкуємо за ситуацією

У випадку погіршення ситуації ОВА може розпочати евакуацію населення.

Російські війська можуть розпочати бойові дії на ще одному плацдармі у Харківській області. Про це заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Читайте також: Британська розвідка: Росіяни перекинули для наступу у Харківський області підрозділи "Африканського корпусу"

“Щодо Золочівського напрямку. Так, у нас є певні занепокоєння. Ворог може активізувати в тому напрямку свої дії”, – сказав Синєгубов. 

Він зауважив, що в ОВА слідкують за його поведінкою та готові вживати будь-які заходи. Зокрема, може йтися про евакуацію населення.

Нагадаємо, у травні росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківську область. Зокрема, у Вовчанську та навколишніх селах ситуація дуже складна. Росіяни фактично рівняють місто із землею

Повідомлялося, що російські війська планували захопити Вовчанськ і дійти до Харкова. За словами глави Харківської ОВА Олега Синєгубова, вони не розраховували на стрімкий спротив ЗСУ.

24 травня командир 57-ма мотопіхотної бригади Олександр Вакулін розповів, що бої на Харківщині тривають. Однак, за його словами, українські військові змогли уповільнити противника. Згодом, того ж дня, президент Володимир Зеленський заявив, що Сили оборони України взяли під «бойовий контроль» територію Харківської області, яку окупували російські війська. 

 

Російські війська у суботу, 25 травня, вдарили по будівельному гіпермаркету «Епіцентр» у Харкові. На 29 травня відомо про 19 загиблих та 54 постраждалих людей. Ще один удар тоді прийшовся по Центральному парку. За кілька годин окупанти знову атакували місто. Під ударом опинився район житлової забудови в центрі міста. 

Пожежу в «Епіцентрі» вдалося ліквідувати лише вранці, 26 травня. Вона тривала понад 16 годин. Через удар та спровоковану ним пожежу вогонь швидко поширився на площу понад 13 тис. кв. м.