UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сім країн виділили понад $150 млн на військову підтримку України: на що саме підуть гроші

Йдеться про допомогу в межах спеціального фонду, який створила Британія в 2022 році.

Данія, Велика Британія, Норвегія, Нідерланди, Швеція, Литва та Ісландія вирішили передати військову допомогу для України на понад 156 мільйонів доларів (1,1 мільярда датських крон) в межах Міжнародного фонду для України (IFU), заснованого Сполученим Королівством у минулому році, повідомила пресслужба Міністерства оборони Данії.

Ці пожертвування спрямовані на закупівлю засобів для прориву оборонних ліній військ РФ, зокрема систем для розмінування та обладнання для зведення мостів і переходів, а також засобів технічного обслуговування техніки, запасних частин та іншого інженерного обладнання. 

Як зазначається, ця підтримка буде сприяти підтримці роботи техніки Сил оборони України, маневреності захисників на фронті.

Читайте також: Міністр оборони Данії повідомив, коли його країна передасть Україні перші F-16

"Для протистояння України Росії вкрай важливо, щоб ми продовжували робити внесок як у вигляді військових пожертв, так і іншої допомоги. Україні потрібні як боєприпаси, так і допомога в обслуговуванні обладнання, зношеного тривалою війною. Тому я радий, що ми разом з іншими країнами в IFU можемо допомогти українцям, серед іншого, обладнанням для обслуговування систем озброєння на полі бою", – зазначив міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Напередодні датський уряд вирішив передати понад 14 мільйонів доларів (100 млн датських крон) на спільну ініціативу Європейського Союзу з закупівлі 155-мм артилерійських боєприпасів українським військовим.