UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили "Вагнера" та десантники активізували наступ на Бахмут — розвідка Британії

Оборонці стикаються зі значними проблемами з поповненням запасів.

Вагнерівці та регулярні російські війська у вигляді Повітряно-десантних сил покращили взаємодію, тож наступ на Бахмут в Донецькій області зі сторони РФ активізувався. В останньому зведенні Міноборони Великої Британії сказано, що українська сторона й далі продовжує утримувати західні райони міста. 

Поруч з цим за останні два дні оборонці зазнали потужних артобстрілів зі сторони агресора. У Лондоні повідомляють, що вагнерівці продовжують наступ через центр міста, тоді як ПДВ забезпечують операції на північному та південному флангах. 

"Українські сили стикаються зі значними проблемами з поповненням запасів, але організовано йдуть з позицій, які вони були змушені залишити", - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також: Війська РФ не можуть взяти Бахмут під повний контроль — Маляр

Кілька днів тому командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський заявив, що у Бахмуті росіяни перейшли до сирійської тактики випаленої землі. Ба більше, за його словами, бойовики "Вагнера" несуть в місті такі колосальні втрати, що ворог вимушений залучили до штурмових дій спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Речник ОК "Схід" Сергій Череватий згодом додав, що найманців Євгєнія Прігожина з такими темпами вистачить ще максимум на два місяці війни.

Тиждень тому у Пентагоні заявили про свою впевненість в тому, що Сили оборони вже можуть перейти до наступного етапу бойових дій в місті. Та президент України Володимир Зеленський тим часом нагадує, що для нашої сторони головне - це життя наших воїнів, тож він все ще допускає "певні дії", якщо ситуацію у Бахмуті загостриться ще більше.