UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили «Вагнера» можуть опинитися в районі Авдіївки: ISW публікує карти боїв на фронті

Російські війська продовжують атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк.

На 397-й день повномасштабної війни Росії проти України найзапекліші бої точаться на сході країни. Окупанти продовжують атакувати Бахмут і Авдіївку і мають незначні успіхи на цих напрямках, звітує американський Інститут вивчення війни (ISW).

За їх даними, російські війська здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що на куп’янсько-лиманському напрямку російські та українські війська провели десять боїв.

Російські війська також продовжували атакувати Бахмут і його околиці та досягли незначних успіхів у місті. Російські джерела стверджували (вже не вперше), що сили групи «Вагнера» очистили завод АЗОМ у північному Бахмуті.

Окупанти продовжували атакувати вздовж лінії Авдіївка-Донецьк і досягли незначних успіхів у Мар’їнці. Українська розвідка заявила, що на авдіївському напрямку можуть прибути сили ПВК «Вагнер».

Читайте також: В Авдіївці вимкнуть мобільний зв'язок та евакуюють комунальників

Тим часом російські джерела повідомляли про формування добровольчого батальйону «Ураган» 1-ї диверсійно-розвідувальної бригади «Вовки», який діє в районі Авдіївки.

Щодо півдня України – російські окупаційні війська продовжують обстріли Херсону, Херсонської та Запорізької областей. Також під ворожим вогнем щодня перебувають українські міста та села, які знаходяться в близькості до фронту. 

Читайте також: Винищувач Су-35 завдав авіаційного удару по об’єкту критичної інфраструктури в Херсонській області

Тим часом Володимир Зеленський нещодавно заявив, що Україна поки не може почати контрнаступ через брак озброєння. Радник головнокомандувача також вважає, що наразі не найкращий час для контрнаступу