UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили оборони знищили по шість ракет та дронів в небі над Україною, але є влучання

В Одеській області пошкоджене аграрне підприємство. 

В ніч на 17 вересня сили повітряної оборони знищили над Україною 12 повітряних цілей – крилатих ракет та БпЛА типу “Shahed-136/131”, які росіяни запустили по країні. Про це повідомили командування Повітряних сил ЗСУ.

Усього ворог застосував проти України 16 засобів повітряного нападу:

Основним напрямком удару був – південь Одещини. До відбиття повітряного нападу задіяли винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

«В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 12 повітряних цілей:

Зокрема було влучання ворожих ракет по території цивільного аграрного підприємства на Одещині, працює ДСНС.

Як зазначили Сили оборони півдня, під час атаки росіяни застосовували тактику складного маневрування, однак попри це сили протиповітряної оборони працювали максимально зосереджено та знищили п’ять ракет в небі над Одещиною.

Водночас не перехоплені ракети влучили у сільськогосподарські угіддя і зерносховище в Березівському районі Одещини. На щастя, люди не постраждали.

Читайте також: Румунія готова застосовувати свою ППО проти російських безпілотників – Заступник начальника штабу оборони

Росія систематично атакує порти Одеської області після виходу із зернової угоди в середині липня. Зокрема іноді російські дрони навіть порушують повітряний простір Румунії, де зафіксували падіння уламків БПЛА.