UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили оборони збили у Донецькій області штурмовик Су-25 – Генштаб

Відзначилися зенітники 110 ОМБр.

Сили оборони у понеділок, 13 травня, збили у Донецькій області штурмовик окупантів Су-25. На харківському напрямку знищено 25 одиниць російської техніки та озброєння, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Сили оборони зафіксували найбільше зіткнень з російськими військами краматорському та покровському напрямках. Тут відбулося загалом 62 зіткнення.

На лиманському напрямку зафіксовано 7 атак окупантів, на сіверському напрямку – 14.

На інших напрямках ситуація залишається без змін. Усі спроби наступу війська РФ наштовхуються на запеклий спротив українських захисників.

Як поінформувала 110 окрема механізована бригада, ворожий літак збили її бійці.

"Третій літак за два тижні. Нестримні зенітники 110 ОМБр продовжують лютувати. Сьогодні знищили ще один СУ-25 росіян", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росіяни зайшли на околиці Вовчанська та на Вовчанський мʼясокомбінат, але місто під контролем ЗСУ – журналіст

Вдень у неділю, 12 травня, командир підрозділу розвідки Збройних Сил України Денис Ярославський заявив, що російська війська почали оточувати Вовчанськ у Харківській області і в місті по суті уже почались бої.

Однак під вечір керівник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі не підтвердив інформацію про прорив росіян у місто.

Ресурс DeepState опівночі на понеділок оновив дані, згідно з якими росіяни захопили ще три села на півночі Харківщини – Мороховець, Олійникове та Зелене.

Генштаб ЗСУ після опівночі заявив, що російські війська штурмують позиції ЗСУ на півночі Харківщини у 14-ти точках та роблять акцент на захоплення Вовчанська.