UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили оборони завдали удару ракетами по російському ЗРК “Бук-М1” – Генштаб

Також уражено радіолокаційний комплекс “Зоопарк”.

На фронті протягом 11 березня відбулося 54 бойових зіткнення з армією РФ. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 87 авіаційних ударів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

На куп’янському напрямку російські війська не проводили штурмових дій. На лиманському наші воїни відбили 7 атак противника в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. 

Читайте також: Українська авіація знищила пункт управління російської армії: опубліковано відео

На бахмутському напрямку Сили оборони відбили 5 атак противника в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка, Ступочки та східніше Часового Яру Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. На авдіївському напрямку відбито 11 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області. 

На новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 18 разів намагався прорвати оборону наших військ. На оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників в районах Роботиного, Старомайорського та північно-західніше Вербового Запорізької області. 

Читайте також: Міноборони показало фортифікації у Харківській області

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса”, на Херсонському напрямку, ворог на протязі доби наступальних (штурмових) дій не вів. 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та пункту управління противника.

Ракетні війська уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітно-ракетний комплекс “Бук-М1” та  радіолокаційний комплекс 1Л219 “Зоопарк”.

Нагадаємо, у Міноборони підтвердили, що на фронті зараз прискореними темпами проводиться будівництво оборонних споруд, чому сприяє в тому числі погода. Відбувається це не лише там, де присутні російські війська, але й у прикордонних регіонах. Тож союзники сподіваються, що протитанкові "зуби дракона" і рови, піхотні окопи, мінні поля та укріплені позиції Сил оборони дозволить сповільнити росіян та паралізувати їх здатність використовувати тактичні переваги на фронті.